Cottagový lívance

Variací na lívance je mraky. O týhle nám řekl Malej Ondra a po osobní zkušenosti musíme uznat, že ten chlapec ví, co je dobrý. Ingredience můžete upravit podle toho, jak moc fitness chcete bejt.

Cottagový lívance

PRO DVA ŽROUTY BUDETE POTŘEBOVAT:

NA LÍVANCE:

  • 1 cottage
  • 2 vajíčka
  • půl hrnku mletejch vloček nebo špaldový mouky (TIP: dejte čtvrt hrnku mouky a čtvrt vloček, nejlepší kombo)
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky medu (nebo erythritol, jestli to chcete víc lowcarb)
  • špetku soli
  • kokosák
  • vanilkový aroma (ale nemusí bejt)

NA ROZVAR:

  • jablka (množství zvolte podle toho, kolik rozvaru chcete, dá se pak dotlačit i samotnej, že ano)
  • skořice
  • javoráč (nebo erythritol, pokud nechcete prasit)

POSTUP:

Začněte rozvarem, bude vám trvat dýl. Pokud ho nechcete a máte lepší nápad, s čím si lívance dát, směle tenhle odstavec přeskočte.

Na pánvičce nebo v rendlíku roztopte kokosák a kydněte na něj nakrájený jabka. Zasypte je skořicí a zakápněte javoráčem. Vařte na mírnym plameni, ať se nepřipálí. Až jabka změknou a trochu se jakoby rozblemcaj, jste u cíle. 

Jdem na lívance.

Vemte mísu. Do ní prdněte cottage, vajíčka, med, mouku s vločkama, špetku soli, kypřící prášek a pár kapek vanilkovýho aroma.  Pořádně to promíchejte.

Těsto smažte na kokosáku a lívance dělejte spíš menší, budou dost křehký. 

K hotovým lívancům přidejte rozvar, fajnšmekři ještě smetanovej bílej jogurt nebo zakysanou smetanu. A přece se nebudem žinýrovat, pokropte to ještě tim javoráčem, šup.

Koukejte to sníst ještě teplý. #mňamdpč 

MAKRA PRO JEDNOHO (PŘI ROZDĚLENÍ NA DVĚ PORCE):
(s rozvarem a medem)
19G BÍLKOVIN
48G SACHARIDŮ
27G TUKŮ
551 kcal

undefined