Játra s rejžicí

Játra. Buď je milujete, nebo nenávidíte. Dnes vám představíme recept, kterým Karol změnila názor mnoha odpůrců jater! Pokud znáte jen gumový játra ze školníjídelny, dejte šanci tomuhle receptu – kombinace křupavý zeleniny, chilli a špetkyskořice vás příjemně překvapí!
Játra s rejžicí

INGREDIENCE (PRO 3 ŽROUTY):

  • 400 g kuřecích jater
  • 1 velká paprika
  • 1 cibule
  • 1 malá cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • Pár lžic oleje na pánev
  • Koření:
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sladké papriky
  • špetka chilli
  • sůl a pepř

POSTUP:

Nejdřív si připravíme játra – očistěte je, a nakrájejte na menší kousky. Pak přijde na řadu krájení zeleniny – papriku a cibuli nakrájejte na tenčí proužky, česnek na tenké plátky, cuketu (bez loupání, pouze omytou) tenčí půlkolečka.

Ve velké pánvi za vyšší teploty na oleji osmahněte cibuli. Osolte ji, ať rychleji pustí šťávu a opeče se. Až cibule začne hnědnout, přidejte papriku a cuketu, po pár minutách i česnek. Za častého promíchání zeleninu orestujte. Měla by příjemně změknout, ale stále zůstat trošku křupavá.

Osmahnutou zeleninu přesypte stranou. Do pánve po zelenině přidejte nakrájená játra a za stálého míchání je zprudka opečte ze všech stran.

Teplotu plotýnky trošku stáhněte, přisypte koření a za stálého míchání ho nechte rozvonět. Do pánve vraťte zeleninu, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. A máte hotovo :)

Játra můžete podávat jen takhle se zeleninou, nebo si knim připravit rýži. Dobrou chuť!

MAKRA FINALOWA PŘI DĚLENÍ NA TŘI PORCE:
27G BÍLKOVIN
15G SACHARIDŮ
15G TUKU

undefined