Krůtí s cizrnou

Už máte dneska po tréninku? Dnešní recepis můžete brát jako tip na kvalitní potréninkové jídlo. Je plný bílkovin a jeho příprava je dle Péti slov "ultrarychlá".
Krůtí s cizrnou

INGREDIENCE (PRO 4 ŽROUTY):

  • 400g krůtích prsou
  • 1 cibule nebo 2 šalotky
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka loupaných krájených rajčat
  • 100ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička mletých semínek koriandru
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce oliváče
  • koriandr a feta sýr na posypání

POSTUP:

Na větší pánvi osmažíme na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a na tenký nudličky nakrájený krůtí maso, který můžem rovnou osolit a opepřit. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nezezlátne, pak přidáme hořčici a všechno koření a minutku to necháme rozvonět. Pak už tam jen mrsknem slitou a okapanou cizrnu, rajčata, zeleninový vývar a chvilku to povaříme.

Tuhle ultra jednoduchou a rychlou mňamku podáváme posypanou koriandrem a rozdrobeným feta sýrem, třeba s celozrnným kuskusem, bulgurem nebo basmati rýží.

MAKRA NA 1 PORCI:
42G BÍLKOVIN
47G SACHARIDŮ
9G TUKŮ 

undefined