INGREDIENCE (PRO 4 ŽROUTY):
- 400g krůtích prsou
- 1 cibule nebo 2 šalotky
- 2 velké stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 100ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička kari
- 1 lžička mletých semínek koriandru
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 lžíce oliváče
- koriandr a feta sýr na posypání
POSTUP:
Na větší pánvi osmažíme na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a na tenký nudličky nakrájený krůtí maso, který můžem rovnou osolit a opepřit. Restujeme, dokud se maso nezatáhne a nezezlátne, pak přidáme hořčici a všechno koření a minutku to necháme rozvonět. Pak už tam jen mrsknem slitou a okapanou cizrnu, rajčata, zeleninový vývar a chvilku to povaříme.
Tuhle ultra jednoduchou a rychlou mňamku podáváme posypanou koriandrem a rozdrobeným feta sýrem, třeba s celozrnným kuskusem, bulgurem nebo basmati rýží.
MAKRA NA 1 PORCI:
42G BÍLKOVIN
47G SACHARIDŮ
9G TUKŮ
