Losos s dipem z Balkánského sýru

Kdybyste hledali inspiraci na víkendový vaření, tady je! Recept na lososa pro vás sepsala Karol. A jestli to uvaříte, chcem vidět fotky! Tak pojďme na to.
Losos s dipem z Balkánského sýru

INGREDIENCE (PRO DVA ŽROUTY)

  • 300g lososa
  • 100g balkánského sýru
  • 50g jogurtu
  • 50-100ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Velká hrst máty
  • Velká hrst koriandru
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Příloha: k receptu se skvěle hodí těstoviny, takže si na seznam připíšeme 250g těstovin

POSTUP:

Začneme s přílohou - do silně osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny, nebo vyndejte z ledničky zbytky dřív uvařených těstovin.

Na olivovém oleji si orestujte plátky česneku dozlatova. Oleje dejte více, alespoň 4 lžíce. Budeme na něm následně restovat lososa, takže budeme mít připravený vlastně takový česnekový olej.

Do mixéru přidejte nadrobený orestovaný česnek, balkánský sýr, jogurt, listy máty, koriandr, část kopru a citronovou šťávu. Rozmixujte a postupně přidávejte vodu, případně trochu víc jogurtu na zjemnění.

Na zbylém oleji si opečte osolené a opepřené kousky lososa.

A máte hotovo – stačí jen těstoviny přesunout na talíř, pokapat je bylinkovým dipem, přidat lososa, zasypat ho zbylým koprem, a můžete servírovat.

Zelený dip z koriandru a máty je zas takový ten dost univerzální recept. Můžete ho použít jak na těstoviny, tak si ho dát třeba i ke grilované zelenině – květáku, lilku nebo i rajčatům. Skvěle se hodí i do studených těstovinových salátů.

MAKRA FINALOWA NA 1 PORCI:
38G BÍLKOVIN
30G SACHARIDŮ
40G TUKU 

undefined