Overnight kašice

Dělá vám ráno problém vůbec vstát a oblíknout se, natož si ještě připravit snídani? Tuhle fermentovanou kaši si připravíte dopředu a můžete ji mít v lednici ready klidně tejden. Navíc vám poděkujou bakterie ve vašem trávicim traktu, kterýmu fermentovaný věci prospívaj.
Overnight kašice

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1 hrnek vlažný vody (klidně trochu míň, záleží, jak hustou kaši máte rádi)
  • špetka skořice a vanilky
  • na dochucení ovoce nebo oříšky dle libosti

POSTUP:

Lehčí recept už z nás asi nedostanete. Tak pojďme na to.

Vločky nasypeme do misky, zalijeme vodou (nebo mlíkem nebo kefírem – zkuste různý varianty, všechny jsou super!). Misku přiklopte talířkem a nechte stát na lince v pokojový teplotě, minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc. Ráno pak už jen servírujte s tim, co máte rádi.

Kaši vlastně není třeba doslazovat, protože fermentací se sacharidy štěpí na jednodušší, a dostanou tak sladší chuť. K finálnímu dochucení doporučujeme skořici, vanilku a ovoce, který máte po ruce.

Už zfermentovaná kaše vám v lednici vydrží i 5–7 dní, takže si můžete připravit snídaně do práce (nebo potréninkový svačiny) na celej tejden.

MAKRA FINALOWA:
15G BÍLKOVIN
65G SACHARIDŮ
9G TUKU

undefined