Fandíte ovesnejm kaším, ale zároveň jste po ránu spíš na slaný? Karol pro vás sepsala recept, kterej je takovou kombinací the best of both worlds.
Navíc je to super rychlý a makra taky spíše neurazí.
Ingredience pro dva (nebo pro jednoho hodně hladovýho)
Do kaše
120 g ovesných vloček
2 bílky
koření dle chuti, v našem případě: chilli, sůl, pepř a lahůdkové droždí
Navrch kaše
2 vejce (jako volská oka, na hniličko, na tvrdo…)
žampiony, rajčata, paprika, prostě zelenina dle chuti :)
Postup
Na rozehřátou pánev vysypem vločky a koření. Lehce je opražíme (jen tak, aby se koření rozvonělo a vločky trochu zhnědly, nepřipalte to), a pak zalejem vodou. Vody potřebujeme tolik, aby její okraj asi o centimetr převyšoval vločky.
Snížíme teplotu sporáku, a na mírnym plameni vaříme tak tři minuty - než vločky nasajou vodu a jsou lehce nadýchaný. Mezitím si přiravíme zeleninu – rajčata nebo papriku nakrájíme, pokud chcete použít žampiony, tak opražíme na pánvičce.
Pak si připravíme vajíčka – nejlepší je volský oko, ale pokud máte v ledničce předpřipravený vejce na tvrdo, taky se hodí.
Těsně před koncem vaření přidáme do vloček dva bílky (nebo jedno celé vejce), rychle zamícháme, a pánev stáhneme ze sporáku.
Hotovou kaši dáme do misek, obložíme zeleninou a vajíčky, a jíme!
Makra na 1 porci:
28 g bílkovin, 32 g sacharidů, 11 g tuku, 339 kcal