Piccata po našem

Je to rychlý, je to dobrý a má to makra v topu. Ano, řeč je o naší tresce s ghetto verzí omáčky piccata. Ghetto verze, poněvadž je zahuštěná trochou mouky a ne máslem, jako se to tradičně dělává v Itálii.
Piccata po našem

INGREDIENCE (PRO 2 ŽROUTY):

  • 300g filet z tresky, bez kůže
  • ½ citronu
  • 2 lžíce kaparů
  • 150ml (cca) rybího nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce mouky
  • Sůl, pepř
  • Čerstvá listová petržel k posypání 

POSTUP:

Filet rozdělíme na dvě porce, osolíme a opepříme z obou stran. Lehce ho obalíme moukou, oklepeme a opečeme na středně až silně rozpálené pánvi z obou stran na minimu oleje nebo másla do zlatova. Přilejeme vývar, přihodíme kapary, vymáčkneme solidní dávku citronové šťávy a dle chuti dosolíme a dopepříme. Můžeme tam nastrouhat i trošku citronové kůry, ale bacha, nepřehnat to.

Tekutina by měla zhoustnout díky zbytkům mouky z obalené tresky, ale pokud by to bylo málo, pečlivě rozmícháme bokem ještě něco mouky v trošce vývaru a přidáme. Necháme to chvíli provařit a podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou, s rýží, kuskusem, chřestem nebo jinou přílohou dle chuti a nálady.

MAKRA FINALOWA 1 PORCI (BEZ PŘÍLOHY):
30G BÍLKOVIN
4G SACHARIDŮ
4G TUKU

undefined