INGREDIENCE (PRO 2 ŽROUTY):
- 300g filet z tresky, bez kůže
- ½ citronu
- 2 lžíce kaparů
- 150ml (cca) rybího nebo kuřecího vývaru
- 1 lžíce mouky
- Sůl, pepř
- Čerstvá listová petržel k posypání
POSTUP:
Filet rozdělíme na dvě porce, osolíme a opepříme z obou stran. Lehce ho obalíme moukou, oklepeme a opečeme na středně až silně rozpálené pánvi z obou stran na minimu oleje nebo másla do zlatova. Přilejeme vývar, přihodíme kapary, vymáčkneme solidní dávku citronové šťávy a dle chuti dosolíme a dopepříme. Můžeme tam nastrouhat i trošku citronové kůry, ale bacha, nepřehnat to.
Tekutina by měla zhoustnout díky zbytkům mouky z obalené tresky, ale pokud by to bylo málo, pečlivě rozmícháme bokem ještě něco mouky v trošce vývaru a přidáme. Necháme to chvíli provařit a podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou, s rýží, kuskusem, chřestem nebo jinou přílohou dle chuti a nálady.
MAKRA FINALOWA 1 PORCI (BEZ PŘÍLOHY):
30G BÍLKOVIN
4G SACHARIDŮ
4G TUKU
