Pomazánka nabitá bílkovinama a žloutkovinama

Ujíždíte si na pomazánkách s dobrym chlebem, ale rádi byste to aspoň trochu fitness? Vajíčková pomazánka vám kromě slasti v břiše dá i nějaký ty bílkoviny, a to se po tréninku co? Hodí!
Pomazánka nabitá bílkovinama a žloutkovinama

INGREDIENCE:

  • 2 vejce
  • 125 nízkotučného tvarohu
  • 1 lžička majonézy
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžíce láku z okurek
  • sůl
  • pepř
  • pažitka

POSTUP:

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme na větší kousky. Opatrně promícháme s tvarohem, lžící majonézy, najemno nasekanou kyselou okurkou a lákem. Dochutíme solí a pepřem a mažeme nejlíp na nasucho opečený kváskový chleba lehce potřený česnekem. Posypeme pažitkou, fajnšmekři navíc třeba i špetkou uzené papriky.

Servírovat doporučujem na nějakej fajnovej chleba třeba z Antonínova pekařství nebo na kváskovej ořechovej chleba z Artic Bakehouse.

MAKRA FINALOWA:
29G BÍLKOVIN
8G SACHARIDŮ
16G TUKU

undefined