Pomazánka z máslových fazolí

Uvařili jste v životě nanejvejš vajíčka? Pak existuje velká pravděpodobnost, že zmáknete i tuhle fazolovou pomazánku od naší Karol. Ingrediencí málo, postup snadný, chuť v topu, makra příznivá!
Pomazánka z máslových fazolí

INGREDIENCE (NA 4 PORCE)

  • 400g máslových fazolí (1 konzerva)
  • 8 sušených rajčat naložených v oleji
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
  • 50-100ml studené vody (množství uvidíte dle potřeby)
  • ½ lžičky sušené uzené papriky
  • Sůl a pepř

POSTUP:

Fazole propláchněte pod tekoucí vodou, a vsypejte do mixéru. Přidejte polovinu množství studené vody. K fazolím přidejte pokrájená sušená rajčata, olivový olej, limetkovou šťávu a uzenou papriku. S tou opatrně, raději později přidejte dle chuti. 

Všechny suroviny rozmixujte, ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, případně dolejte vodu a znovu promixujte.

Podávejte ideálně na kváskovém chlebu z Antonína nebo Articu (taky je tak milujete?).

MAKRA FINALOWA NA 1 PORCI:
7,5G BÍLKOVIN
17G SACHARIDŮ
7,5G TUKU

undefined