PRASÁTKO S FAZOLKAMA A ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU

Tohle rychlý a snadný jídlo je dost dobrej úvod do tajů fazolovejch lusků pro nezkušený, úspěchy slaví dokonce i u některých zatvrzelých odmítačů. Zapomeňte na nechutnou, hnědozelenou hmotu o konzistenci rozčvahňanýho papundeklu, kterou znáte ze školních jídelen. Tohle je pecka, ke které se budete rádi vracet!


Ingredience (pro 4 žrouty):

  • 1 vepřová panenka (500g)
  • 400g mražených zelených fazolek
  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 1 střední červená cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 5 lžic ústřicové omáčky
  • 4 lžíce světlé sojové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • ½ až 1 lžička chili vloček
  • 2 lžíce chuťově neutrálního oleje

Postup:

Začnem rejží - promýt, slít, vařit v poměru 1:1 s vodou na mírném plameni v zakrytém rendlíku 15 minut, pak sundat, načechrat, opět zakrýt a nechat dojít dalších 15 min. Nesolit!

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky o velikosti sousta tak tenký, jak to jen zvládnem. Další krok totiž je krátký marinování masa v sojové omáčce (tak 2 lžíce), která na rozžhavený pánvi moc ráda karamelizuje a pálí se. Proto chceme vepříka smažit zprudka, co možná nejkratší dobu.

V uvolněné pánvi osmahneme cibuli nakrájenou na proužky, asi za minutku přihodíme nasekaný česnek a fazolky, který předem nerozmražujeme. V týhle fázi můžem obdivovat zábavný vizuální efekty podobný suchýmu ledu.

Jakmile se fazolky prohřejí, vrátíme do pánve maso a všechno to zalijeme kejdou umíchanou z ústřicové omáčky, poloviny sojové omáčky, citronové šťávy, medu a chili vloček. Půl lžičky chili je tak jako lehce do příjemna, takže pokud máte rádi ostrá jídla, nebojte se přitlačit. Samozřejmě vám nic nebrání použit čerstvé chili papričky - pokud se vám chce předem ochutnávat, jestli ta svině pálí nebo nepálí, anebo hrát ruskou ruletu a čekat, co z toho nakonec vyleze. Sušený chili je sázka na jistotu.

Až to všechno prohřejem, tak už jen servírujem, dochutíme srirachou a baštíme.

Makra finalowa na 1 porci: 32g B, 56g S, 15g T

Fotka autora.

Petra

Související články

SPLIT SQUAT: energy drink pro vaše půlky

SPLIT SQUAT: energy drink pro vaše půlky

Královské reggae - part III.

Královské reggae - part III.

Nic neni nekonečný a ani téma regenerace neni výjimkou. Díky předchozím dvěma článkům jste vybudovali celkem dobrý základy, ale pojďme si dát radši ještě jednu část.

Musíte a nesmíte cvičit pořád to samý

Pro zobrazení článku je potřeba se přihlásit.

Musíte a nesmíte cvičit pořád to samý

Pokud cvičíte podle dobrého tréninkového programu, tak svého trenéra politujte, neměl to vůbec lehké. Připravováním všech tréninkových programů se prolínají dva stejně důležité principy, které si navzájem kompletně odporují. Takový jin a jang pro tabulky a svaly.