Tenhle recept má dost orientální vibe a díky mátě a citronu vytvoří super protiváhu hlavně k mastnějším masům a rybám - třeba k jehněčímu, všemožným karbanátkům nebo lososovi.
INGREDIENCE (PRO 2 ŽROUTY):
- 100g kuskusu v suchém stavu
- 50g fety nebo balkánského sýra
- ½ salátové okurky
- Hrst (asi 15ks) oliv
- 1 jarní cibulka
- Svazeček máty
- 1 lžíce oliváče
- Sůl, pepř
POSTUP:
Kuskus nasypeme rendlíku, osolíme, přidáme lžíci oliváče a zalejeme vroucí vodou tak, aby jí bylo ani ne 1cm nad povrch. Bleskově promícháme, zakrejeme pokličkou, případně taky obalíme utěrkou a necháme stát.
Okurku nakrájíme na menší kousky, nasekáme jarní cibulku, olivy a mátu. Tý máty chceme fakt hodně!
Nacucaný kuskus načechráme vidličkou a přidáme připravenou zeleninu a bylinky. Po libosti dosolíme, dopepříme, dochutíme nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, všechno to promícháme a nahoru rozdrobíme sýr.
MAKRA FINALOWA 1 PORCI:
11,5G BÍLKOVIN
36,5G SACHARIDŮ
18G TUKU
