Těstovinový salát s tuňákem

Vypadalo by sono vašeho břicha jako kontejner bramborovýho salátu? Jestli jste už pečlivě dojedli všechny zbytky z Vánoc, má pro vás Péťa tip na něco trochu lehčího!
Těstovinový salát s tuňákem

INGREDIENCE (PRO 2 ŽROUTY):

  • 200g steaku z tuňáka
  • 200g uvařených těstovin
  • 100g třešňových rajčátek
  • 100g okurky
  • hrst (15ks) černých oliv, ideálně kalamata
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • 1 menší jarní cibulka
  • větší než malé množství salátového lupení
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva

POSTUP:

Těstoviny uvaříme předem podle návodu na obalu v osolený vodě a necháme je trochu vychladnout, jinak nám po přimíchání do salátu všechno zvadne. Zeleninu umyjeme, nakrájíme, olivy vypeckujeme, vejce natvrdo oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Osušenýho a osolenýho tuňáka mrsknem na hodně rozpálenou pánev se stopovým množstvím oliváče. Jestliže máme steaky o tloušťce cca 3cm, tak určitě bude stačit 30 vteřin po každé straně, max. Poněvadž tuňák udělanej do mrtě se stejně jako well done hovězí prostě nedá žrát… (change my mind)

Těstoviny, salát a zeleninu promícháme s bazalkovým pestem, rozdělíme na dvě porce a ty odekorujeme nakrájeným tuňákem a vejcem. Můžete to samozřejmě na prasáka promíchat v míse rovnou všechno, pokud vám nevadí, že se vám ryba i vejce rozpadnou a nebudete mít insta friendly večeři.

Dosolíme, dopepříme, pokapeme citronovou šťávou a baštíme.

MAKRA FINALOWA NA 1 PORCI:
37.5G B
28G S
20.5G T 

undefined