Treska tajlandowa

Do Thajska jsme se teď jen tak podívat nemohli, pojďme si ho teda nandat aspoň na talíř. Tenhle recept je strašně easy, rychlej a fitness. 

Treska tajlandowa

INGREDIENCE (NA 2 PORCE):

  • 2 filety z tresky (můžete nahradit na drobný nudličky nakrájeným kuřecím, ale ta ryba je fakt dobrá)
  • 150 ml kokosovýho krému (toho mlíka v plechovce)
  • 2 lžíce kari pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • šťávu z 2 limetek
  • najemno nakrájenou jarní cibulku (aspoň dva stonky)
  • sůl, česnek, chilli
  • čerstvý koriandr
  • granátový jablko (nemusí být, ale bude to vypadat fancy)

POSTUP:

Na začátrek si v misce pořádně promíchejte kokosovej krém s kari pastou, šťávou z limetky, rybí omáčkou a kořením. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a právě jste stvořili omáčku.

Potom si připravte si kus alobalu a na něj stejně velkej kus pečícího papíru. Na to položte omytej filet a z papíru s alobalem vytvořte pro rybu takovou jako kapsu - v tý bude držet omáčka, se kterou jsme se seznámili v bodu jedna.

Filety zalejte omáčkou a navrch mrskněte koriandr. Celej výtvor pečte v troubě asi 12 minut na 200°.

Pokud jste se nevykašlali na to granátový jabko, tak z něj vydolujte semínka a jídlo tim posypte. Vypadá a chutná to super. A dejte si k tomu nějakou přílohu - budete ji máčet v tý porno omáčce. My jsme zkusili rejži, ale ze zkušenosti víme, že batáty jsou k tomuhle nejvíc top.

MAKRA NA 1 PORCI:
26G BÍLKOVIN
12G SACHARIDŮ
16,5G TUKU
300 kcal

Inspirace na recept je od Domči z dombydom.cz, pokud chcete kouknout na její verzi, můžete tady!

undefined