INGREDIENCE:
- 1 větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (150g pevného podílu)
- 1 pořádná lžíce tvarohu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 vrchovatá lžička majonézy
- 1 větší špetka kari
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- jarní cibulka nebo pažitka, chilli vločky
POSTUP:
Tuňáka slijeme a smícháme s tvarohem, hořčicí, majonézou a kari. Podle chuti dosolíme, dopepříme a zakápneme citronovou šťávou. Mažeme ideálně na dobrý kváskový nebo celozrnný žitný chleba či housku.
Až pak posypeme nasekanou jarní cibulkou, případně chilli vločkami - pokud bychom chtěli zbytek pomazánky skladovat třeba do druhého dne v lednici, cibulce by to nesvědčilo.
MAKRA FINALOWA:
43G BÍLKOVIN
3G SACHARIDŮ
10G TUKU
