Upgradovaná tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka je hit, a tahle verze je navíc nabitá bílkovinama. Špetka koření ji navíc dodává netradiční twist. S dobrym chlebem prostě perfektní snídaně nebo svačina, kterou si můžete přichystat na několik dní do zásoby. 

Upgradovaná tuňáková pomazánka

INGREDIENCE:

  • 1 větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (150g pevného podílu)
  • 1 pořádná lžíce tvarohu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 vrchovatá lžička majonézy
  • 1 větší špetka kari
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • jarní cibulka nebo pažitka, chilli vločky

POSTUP:

Tuňáka slijeme a smícháme s tvarohem, hořčicí, majonézou a kari. Podle chuti dosolíme, dopepříme a zakápneme citronovou šťávou. Mažeme ideálně na dobrý kváskový nebo celozrnný žitný chleba či housku.

Až pak posypeme nasekanou jarní cibulkou, případně chilli vločkami - pokud bychom chtěli zbytek pomazánky skladovat třeba do druhého dne v lednici, cibulce by to nesvědčilo.

MAKRA FINALOWA:
43G BÍLKOVIN
3G SACHARIDŮ
10G TUKU

undefined