Zapečený palačinky!

Kdo říkal, že palačinky do zdravý kuchyně nepatřej? Varianta fitnessowa tradiční český snídaně (nebo oběda… nebo večeře). Stačí vyměnit marmeládu nebo nutellu za tvaroh a máte na stole jídlo plný bílkovin.
Zapečený palačinky!

INGREDIENCE (PRO 3 ŽROUTY):

  • 125g mouky (ideálně mix klasické hladké a celozrnné špaldové)
  • 2 celá vejce + 1 žloutek
  • 300ml mléka
  • 2 piksly nízkotučnýho tvarohu
  • 2 vanilkový cukry nebo 2 lžíce čekankovýho sirupu nebo vanilla flavdrops
  • 1 lžíce sádla nebo kokosáku na smažení

POSTUP:

Na palačinkový těsto smíchejte mouku, 2 vejce a mléko, pořádně prošlehejte metličkou, ať v něm nezůstanou hrudky a nechejte cca 30 minut odpočinout. Palačinky smažte idálně na nepřilnavé pánvi s minimálním množstvím tuku (nejlepší jsou na sádle, ale hodí se i kokosák). Tady se hodí podotknout, že čím větší zvolíte poměr celozrnné mouky oproti klasické hladké, tím víc se budou palačinky trhat a těsto bude po opečení sušší. Dá se to ale trochu obejít tím, že je budete dělat fakt tenký. 

V mezičase si promíchejte tvaroh se zvoleným sladidlem. Teď je ten pravej čas ochutnávat. Přimíchejte žloutek, napatlejte tím palačinky, zatočte, naskládejte do pekáčku a dejte zapéct do trouby. Mělo by stačit cca 15-20 minut na 180°C, nebo prostě dokud tvaroh uvnitř neztuhne. 

Na talíři doplňte libovolným ovocem, případně posypejte oříšky (super jsou na pánvi trošku opečený plátky mandlí).

MAKRA FINALOWA PŘI DĚLENÍ NA TŘI PORCE:
(bez ovoce a oříšků)
35G BÍLKOVIN
46G SACHARIDŮ
12G TUKU

undefined